• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İzmir

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar sertifikalarına kavuştu

featured

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın protez tırnak ve tırnak sanatı kursuna katılan kadınlar sertifikalarını aldı. Üç kentte “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesine başladıklarını söyleyen BM Kalkınma Programı Koordinatörü Güvenç Küçüktok, “İlgili kurumlarla kursiyerlerin işe yerleşme sürecini de destekleyeceğiz” dedi.

İşgücü potansiyelini attırmak ve kalifiye eleman yetiştirmek üzere hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nda protez tırnak ve tırnak sanatı (nail art) kursu alan 25 öğrenci sertifikalarını törenle aldı. Yenişehir Kurs Merkezi’nde düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Koordinatörü Güvenç Küçüktok, İzmir Kuaförler Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Odası Başkanı Sezai Apaydın, büyükşehir bürokratları, kursiyerler katıldı. Ne Eğitimde Ne İstihdamda (NEET) kapsamında “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesine katılan kadınlar bir aylık sürenin sonunda sertifikalarına kavuştu.

“Yüzlerindeki gülümseme bizi çok mutlu etti”
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, “Bu yolda sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi değil odalarımızla birlikte de çalışarak gücümüze güç kattık. Sertifikalarını alan kadınların yüzündeki gülümseme bizleri çok mutlu etti. Bütün kursiyerlerin bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Sizlere bir değer katabildiysek ne mutlu bize” dedi.

“Kursiyerlerin işe yerleşme sürecini de destekleyeceğiz”
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Koordinatörü Güvenç Küçüktok, “2022 yılında İzmir, Diyarbakır ve Adana’da Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesine başladık. 3 ilde doğrudan Ne Eğitimde Ne İstihdamda (NEET) dediğimiz programla çalışıyoruz. Genç kızlarımızın iş, staj, gelir gibi fırsatlara erişimini sağlıyoruz. 1 ay süren bir çalışmayla ilk kez İzmir’de Büyükşehir Belediyemizin sağladığı kursla bu imkandan 25 kadın yararlandı. Müfredat dışında farklı sunumlarla, toplantılarla girişimcilik, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi alanlarda da farkındalık düzeyini artırmaya çalıştık. NEET işbirliğiyle fırsatlara erişimi desteklemeye devam edeceğiz. İlgili kurumlarla kursiyerlerin işe yerleşme sürecini de destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

NEET nedir?
Yenişehir Kurs Merkezinde “Protez Tırnak ve Tırnak Süsleme” eğitimi NEET projesi kapsamında tamamlandı. Eğitimde ve istihdamda olmayan gençler için NEET (Not in Education, Employment or Training) kavramı kullanılıyor. NEET grubu içerisinde kadınların çarpıcı bir şekilde daha büyük bir paya sahip olduğu görülüyor. Sabancı Vakfı tarafından desteklenen “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğinde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı tarafından yürütülüyor.

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar sertifikalarına kavuştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Egesonhavadis ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin