• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İzmir

İzmir Yerel Yönetimler Eğitim Kurulu Torbalı’da toplandı

featured

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan İzmir Yerel Yönetimler Eğitim Kurulu toplantısının üçüncüsü Torbalı Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eğitim Koordinatörü Aytekin Sözen koordinatörlüğünde düzenlenen toplantıya, ilçe belediye başkan yardımcıları ve belediyelerin bürokratları katılım sağladı. İl genelinde eğitim politikalarının geliştirilmesi amacıyla gerçekleşen toplantıda açılış konuşması gerçekleştiren Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, böylesine önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu ile getirdi.

BAŞKAN TEKİN: EV SAHİPLİĞİ YAPMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Açılış konuşmasında Torbalı hakkında katılımcılara bilgi verdikten sonra eğitim ile ilgili çalışmalardan söz eden Başkan Tekin, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in geliştirdiği ‘Başka Bir Eğitim Mümkün’ vizyonunu önemsiyoruz. Bunun bir paydaşı olmaktan da son derece mutluyuz. Arıca Yerel Yönetimler Eğitim Kurulu toplantısının üçüncüsünde de ev sahipliğini üstlenmek bizleri onurlandırıyor. Biz Torbalı Belediyesi olarak her zaman eğitimin yanındayız. Okullar ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nden belediyemize gelen her talebi büyük bir özveri ile karşılıyoruz. Ayrıca açtığımız kurslarla, ilçemizde çeşitli okullarda eğitim gören öğrencilerimize sosyal, kültürel ve sanatsal açıdan dokunmaya gayret ediyoruz. Kırtasiye yardımlarımızı da kademeli olarak artırarak, öğrencilerimizin eğitim materyallerine ulaşmasında öncülük ediyoruz. Tabi tüm bunları yaparken göçün sonuçlarını da görmezden gelmiyoruz. İlçemiz yoğun iş sahası nedeniyle yılda on bine yakın göç alıyor. Bu aynı zamanda örgün eğitimdeki öğrenci sayımızı da artırıyor. Eğitim politikalarımızı ayrıca göç olgusuna göre de şekillendirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

ORTAK AKIL İLE GELECEĞE UMUT DOLU ADIMLAR

Başkan Tekin’in açıklamalarından sonra söz alan, ‘Eğitim hayatın kendisidir’ anlayışından hareketle ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den aldıkları büyük destekle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Eğitim Koordinatörü Aytekin Sözen, belirledikleri ana maddeler doğrultusunda katılımcılarla görüş alışverişinde bulundu. Okul öncesi eğitim,  destek kursları, iç ve dış göçler, eğitime daha fazla bütçe ayrılması, yaz kursları ve eğitimde yaşanan bina sorunları gibi temel başlıklar hakkında görüş alışverişinde bulunan katılımcılar, önemli kararlara vardı. Özellikle belediyelerin destek kursları açması maddesi üzerinde daha fazla durulurken, belediyelerin eğitim çalışmalarındaki iyi örneklerinin gezilmesi için de karar alındı. Ayrıca, çalışma grupları kurarak buradan çıkacak sonuçları rapor halinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sunacaklarını belirten Sözen, ortak akıl ile geleceğe dair umut veren adımlar atıldığına inandıklarını söyledi.

İzmir Yerel Yönetimler Eğitim Kurulu Torbalı’da toplandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Egesonhavadis ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin