• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İzmir

Karabağlar’da çok okuyan çocuklar kitapla ödüllendirildi

featured

Karabağlar Belediyesi, 59. Kütüphane Haftası kapsamında Yazar Y. Bekir Yurdakul’u çocuklarla buluştururken, Reşat Nuri Güntekin Kitaplığı’nın son 1 yılda en çok kitap okuyan üyelerini de kitap seti ve teşekkür belgesiyle ödüllendirdi.

Reşat Nuri Gündekin Kitaplığı bahçesinde düzenlenen “Çocuklar Yazarlarla Buluşuyor” etkinliğine, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Yazar Yurdakul, Çalıkuşu Mahalle Muhtarı Mustafa Onkan, Bahar Mahalle Muhtarı Ahmet Cankurtaran, belediye başkan yardımcıları, çocuklar, aileleri ve öğretmenleri katıldı.

Başkan Selvitopu etkinlikte yaptığı konuşmaya, deprem ve sel felaketlerinde yaşamını yitirenleri anarak başladı. Bu zor günlerin dayanışmayla aşılacağını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Afetlere hazır olmak için bilimsel önlemleri almalı, planlı ve düzenli kentler oluşturmalıyız. Bu da ancak bilgiyle olur. Kütüphaneler bilginin geleceğe taşınması ihtiyacından doğmuş ve insanlık yaşamında çok önemli kurumlardır. Çünkü geçmişini bilmeyen toplumlar geleceğini sağlıklı kuramazlar” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere ve çocuklara armağan ettiği Cumhuriyet’in de bu anlayışla geleceğe taşınacağını belirten Başkan Selvitopu, “Biz asla geride kalacak bir toplum değiliz. Genç ve atak bir yapımız var. Ülkemizi çok daha ileriye taşıyacak azmimiz, kararlılığımız ve Mustafa Kemal Atatürk gibi bir yol göstericimiz var. O’nun yolundan gidersek, bu ülkenin önünde hiç kimse duramaz” diye konuştu.

Başkan Selvitopu ayrıca çocukları, Karabağlar Belediyesi’nin kente kazandırdığı Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Merkezi’ni ziyaret etmeye; Uzay ve Havacılık Sergisi’nden, deney istasyonlarından, kültür sanat atölyelerinden yararlanmaya çağırdı.

Törende, Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı’nın son 1 yılda en çok kitap okuyan üyelerine kitap seti ve teşekkür belgesini de Başkan Selvitopu verdi. Başkan Selvitopu Yazar Yurdakul’a da Doğa Dostu Sertifika sundu.

 

Daha sonra Yazar Yurdakul çocuklarla kitap okumanın önemi üzerine söyleşti ve onların sorularını yanıtladı. Yurdakul “Nasreddin Hoca” ve “Güle Güle” kitaplarını da çocuklar için imzaladı

Karabağlar’da çok okuyan çocuklar kitapla ödüllendirildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Egesonhavadis ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin