• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İzmir

Karşıyaka’da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Polikliniği açıldı

featured

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Anabilim Dalı, Karşıyaka Suat Cemile Balcıoğlu Sağlık Yerleşkesinde poliklinik hizmeti vermeye başladı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemize örnek olan model uygulamalara imza atan üniversitemiz, sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda bu çalışmalarını güçlendirmeye, geliştirmeye devam ediyor. Üniversitemiz, gelişen tıbbın getirdiği imkânlarla birlikte sürdürülebilir, ulaşılabilir, kaliteli sağlık hizmetlerini Karşıyaka Suat Cemile Balcıoğlu Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Polikliniğinde de hastalarımızla buluşturmaya devam edecek” dedi.

Ege Üniversitesi Senatosu, EÜ Karşıyaka Suat Cemile Balcıoğlu Yerleşkesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde toplandı. Toplantı öncesi  Rektör Prof. Dr. Necdet Budak ve senato üyelerinin katılımı ile Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Polikliniğinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “İzmir’imizin güzide ilçelerinde akademik birimleri ile hem eğitim öğretim hem de topluma katkı faaliyetlerini sürdüren üniversitemiz, bu misyonunu Suat Cemile Balcıoğlu Yerleşkesi ile Karşıyaka’da da sürdürüyor.  Karşıyaka, kentimizin önemli lokasyonları arasında yer alıyor. Sağlık Bilimleri Fakültemizi Suat Cemile Balcıoğlu Yerleşkesine taşıyarak üniversitemizin sağlıktaki markasını Karşıyaka ile buluşturmuştuk. Sağlık alanına yapılan her yatırımı, bu anlamda kat edilen her mesafeyi çok kıymetli buluyoruz. Sağlık kompleksi haline getirdiğimiz bu yerleşkemizde toplum sağlığını korumak ve geliştirmek hedefiyle poliklinik hizmetleri de veriyoruz. Geçen yıl Diş Hekimliği Fakültemiz bünyesinde hizmete açtığımız Diş Polikliniğinde; dolgu, kanal tedavisi, diş çekimi, protez, çocuk diş tedavisi, röntgen ve benzeri hizmetler veriyoruz. Aynı zamanda toplum sağlığına yönelik pek çok hizmeti de ilçedeki vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Şimdi de Üniversitemizin en köklü anabilim dallarından olan Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde Kulak Burun Boğaz Polikliniğini hizmete açıyoruz. Ülkemize örnek olan model uygulamalara imza atan üniversitemiz, sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda bu çalışmalarını güçlendirmeye, geliştirmeye devam edecek” diye konuştu.

“Kaliteli sağlık hizmetlerimizi Karşıyakalılarla buluşturuyoruz”

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  “Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı ameliyathane, servis ve poliklinik sağlık hizmetlerini 4 profesör, 4 doçent,  16 asistan hekim kadrosuyla aktif olarak sağlıyor. Klinik bünyesinde günlük ortalama 200 hastaya rutin kulak, burun, boğaz muayenesi yanı sıra hastaların tanı ve tedavisinde mikroskop, fiberoptik ve rijit endoskopi, işitme testleri yapılıyor. İleri tetkik gereken hastalar için  vertigo, baş boyun tümörleri, uyku apnesi-horlama, yüz ve ağız lezyonları,  yüz felci, çınlama, reflü ve  ses bozuklukları gibi özel ilgi alanlarına göre multidisipliner konseylerle beraber muayene ve takipler yapılıyor. Güncel olarak 3 tane genel anestezi, 1 tane küçük müdahale salonunda haftanın 5 günü ameliyatlar gerçekleştiriyoruz. Hastanemizde sürdürülen sağlık hizmetlerine ek olarak, içinde Sağlık Bilimleri Fakültesinin de yer aldığı Karşıyaka Suat Cemile Balcıoğlu yerleşkesinde açılacak olan Ege Üniversitesi Kulak Burun Boğaz polikliniği ek binasında sağlık hizmeti verilmeye başlayacak. Bu polikliniğimizde sağlık hizmetinin yanı sıra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine uygulamalı pratik eğitim olanağı da sağlanacak. Ayrıca, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan Odyoloji bölümü öğrencilerine bölüm öğretim üyelerinin gözetiminde işitme testi pratikleri uygulamalı olarak yaptırılacak. Gelişen tıbbın getirdiği imkânlarla birlikte sürdürülebilir, ulaşılabilir, kaliteli sağlık hizmetlerini Üniversitemiz Karşıyaka Suat Cemile Balcıoğlu Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Polikliniğinde de hastalarımızla buluşturmaya devam edecek” dedi.

Ege Üniversitesi Karşıyaka Suat-Cemile Balcıoğlu Yerleşkesinin adeta eğitim ve sağlık alanında üniversitenin Karşıyaka’daki bir üssü haline geldiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Sahip olduğumuz kaliteli ve nitelikli altyapımızla hem eğitim öğretimi en iyi şekilde sürdürecek hem de bünyemizde yer alan polikliniklerimizle sağlık hizmetlerini en iyi şekilde vereceğiz. Ege Üniversitesi markasının bilimsel potansiyelinden,  gerek halkımızın en iyi şekilde faydalanacağına, gerekse akademisyen ve öğrencilerimizin uygulamalarıyla verimli bir şekilde istifade edeceğine inanıyorum. Karşıyaka yerleşkemizde başta eğitim öğretim birimlerimiz ile birey ve toplum sağlığını korumaya yönelik verilen poliklinik hizmetlerimizin şehrimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Karşıyaka’da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Polikliniği açıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Egesonhavadis ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin