KOSBİ sanayicisi Dokuz Eylül Üniversitesi ile buluştu

featured

Kemalpaşa Kaymakamlığı ile Dokuz Eylül Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında Kemalpaşa ve KOSBİ’deki sanayi kuruluşlarının ihtiyaçlarına yönelik nitelikli istihdamı ve eğitimi amaçlayan projeler hakkında bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Kemalpaşa Ramada Otel Konferans Salonu’nda KOSBİ ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Diren, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Eren, KOSBİ Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Özken, KOSBİ Bölge Müdürü Mükremin Zülkadiroğlu, BAYOSB Bölge Müdürü Figen Akdemir, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatma Duygu Özel Demiralp, Prof. Dr. Esra Bukova Güzel, Prof. Dr. Hasan Murat Tanarslan, Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) Müdürü Prof. Dr. Gülüzar Kurt Gümüş ve KOSBİ sanayicileri katıldı.

“Sanayicilerimiz işbirliğine açıklar”

KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Diren, bu toplantının akademi-sanayi işbirliğinin kapsamının belirlenmesi noktasında çok önemli olduğunu ifade etti. KOSBİ’nin yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgiler paylaşan KOSBİ Başkanı Diren, “Sanayicilerimiz üniversitelerle işbirliği konusunda son derece açık fikirliler ve bu konuda üzerlerine düşen her sorumluluğu almaya hazırlar. Kemalpaşa Kaymakamlığı ile DEÜ’nün bu işbirliğinin bölge sanayicileri için büyük bir avantaj sunacağını düşünüyorum. Bu protokole her tür desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Sarı: ”Kemalpaşa sanayicisinin yanındayız”

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı ise DEÜ ile yaptıkları protokol hakkında bilgiler paylaştı. Kemalpaşa’nın ekonomik ve sanayi anlamında son derece güçlü adımlarla geliştiğini ifade eden Kemalpaşa Kaymakamı Sarı, “Bu anlamda Kemalpaşa Kaymakamlığı olarak sanayicilerimize nasıl bir katkı sunabiliriz diye düşündük ve DEÜ ile bu işbirliğine imza attık. Sanayi ile akademiyi bir araya getirmekten, sonrasında doğacak işbirliklerinden son derece mutlu ve umutluyuz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından üniversitenin sanayiye yönelik yürüttüğü çalışmalar, eğitimler ve laboratuvar araştırmaları tanıtıldı. Protokol kapsamında kamu, üniversite ve sanayi odaklı proje çalışmalarına yönelik bilgi alışverişinde bulunuldu. Programın sonunda ilçedeki sanayicilerden gelen sorular akademisyenler tarafından yanıtlandı.

KOSBİ sanayicisi Dokuz Eylül Üniversitesi ile buluştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Egesonhavadis ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin