• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İzmir

Sancar Maruflu Bilim Merkezi’ne Ziyaretçi Akını

featured

Sancar Maruflu Bilim Merkezi’ne Ziyaretçi Akını…

Keşiflerde bulunmak, uzay ve gök cisimleri ile ilgili filmler izleyerek bilinmeyene yolculuk yapmanın mümkün olduğu Sancar Maruflu Bilim Merkezi, ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

 Konak Belediyesi’nin kente armağanı olan ve İzmir sevdalısı Sancar Maruflu’nun adını taşıyan Bilim Merkezi, 7’den 70’e vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Bilgiyi ve bilimi klasik yöntemlerin dışında ziyaretçilerin keyif alarak öğrenmeleri için tasarlanan Bilim Merkezi, evreni keşfetmeye meraklı bireylerle dolup taşıyor. Konak’ta Çınarlı Rekreasyon Alanı içinde açıldığı günden bu yana üç binin üzerinde ziyaretçi ağırlayan Bilim Merkezi, adeta toplumla bilimin buluşma merkezi oldu. Gruplar halinde ya da bireysel olarak ziyarete açık olan Bilim Merkezi’ne girişler ücretsiz olarak yapılırken, yoğunluk nedeniyle Bilim Merkezi’ne gelmeden önce mutlaka rezarvasyon yaptırılması gerekiyor.

Çocuklar en çok Ay ve Güneş filmlerini sevdi

Uzayı ve gök cisimlerini merak edenler için, içinde Planetaryum da bulunan Sancar Maruflu Bilim Merkezi’nde 16 ayrı deney düzeneği bulunuyor. Van de Graaf Jeneratörü, Arduino Robot Kol, Plazma Küresi, Mikroskop, Bernoulli Üfleyicisi, Elektrik Motoru, Magdeburg Yarıküreleri, Küp Yanılgısı, Radyometre, Temiz Enerji Evi, Jiroskop, Elektroskop, Gürültü Davulu, Aldatan Görüntü, Denge Kuşu, Optik İllüzyon Küresi deney düzeneklerinde bilgiyi eğlenerek öğrenen çocuklar en çok güneş enerjisi ile çalışan “Temiz enerji evi” deney düzeneğine ilgi gösteriyor. Uzay ve gök cisimleri ile ilgili filmleri de heyecanla izleyen çocukların en çok ilgisini çeken filmlerin başında ise ay ve güneş filmleri geliyor.

Rezervasyon yaptırın

Konak Belediyesi Sancar Maruflu Bilim Merkezi’ne yapılacak ziyaretler için öncesinde rezervasyon yaptırılması gerekiyor. 484 53 00(2946) numaralı telefon ve smbm.konak.bel.tr internet adresinden detaylı bilgi edinip rezervasyon yaptırılabilir.

Sancar Maruflu Bilim Merkezi’ne Ziyaretçi Akını

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Egesonhavadis ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin