Buca Belediye Meclisi’nden 18 taşınmaz satışa çıktı

Buca Belediyesi mayıs ayı ikinci oturumunda 2023 Mali Yılı Kesin Hesap Cetveli önergesi görüşüldü. Önerge CHP’li üyelerin oyuyla kabul edildi. AK Parti önergeye hayır oyu verdi. Buca Belediyesi Mayıs ayı ikinci oturumunda belediyeye ait 18 taşınmazsın satılması hususunda karar çıktı. AK Parti karara ‘kamu zararı oluşacağı’ gerekçesiyle ret oyu verdi.

featured

Buca Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı Görkem Duman idaresinde gerçekleştirildi.

Meclis 1. oturumunda gündem dışı önerge ile meclise sunulan Buca Belediyesi’ne ait 18 taşınmazın satılması gündemin ilk maddesini oluşturdu. 18 taşınmazın satışı CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. AK Parti Grubu kamu zararı olacağı gerekçesiyle satışa ret oyu verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Burçin Kevser Sevil, önergeyle ilgili olarak, “‘Komisyonda 18 taşınmaz var, satalım’ demenizi kabul etmiyoruz. Bir taşınmaz atılsa, belediyeye külfet varsa evet deriz. Bugün neyden vazgeçtiğimiz bilmeliyiz. Bir yıl sonra kamu zararı oluşacak” dedi.

18 TAŞINMAZ SATILMASINA TEPKİ

AK Parti Grup Başkanvekili Burçin Kevser Sevil, yaptığı konuşmada önergeye hayır oyu verecekelerni açıkladı. Sevil, “Dün ek gündemde belediye ait 18 taşınmazın konuşuldu. Gündeme taşıyalım diye ret oyun verdik. Bu taşınmazların nerede olduğunu yeni öğrendik. CHP grubu bile meclis toplantısından 15 dakika önce öğrendi. Niye satılıyor bu araziler? Belediyenin borcu olduğu için satılıyor. Bu borç halkın borcu değildir. Satılması gerekiyorsa evet deriz. Kamu zararı yoksa evet deriz. ‘Komisyonda 18 taşınmaz var, satalım’ demenizi kabul etmiyoruz. Bir taşınmaz atılsa, belediyeye külfet varsa evet deriz. Bugün neyden vazgeçtiğimiz bilmeliyiz. Bir yıl sonra kamu zararı oluşacak. Gerekli çalışma yapılmalı daha sonra satılmalı ya da satılmama kararını vermeliyiz” diye konuştu.

“GÜNDEMDE KALMASI FUZULİ”

CHP Grup Başkanvekili Uğur Aydın Sevil’e verdiği yanıtta ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını söylerken, “İddia edildiği gibi satılacak olan yerlerin 15 dakika önce öğrendiğimize dair söylem doğru değildir. Evet önerge yenidir. Ama taşınmaz sayısını, yerini ada-parsel numarasını biliyoruz. Başkanın göreve gelir gelmez ekonomik rahatlama için, sıcak para gelmesi olumlu bir iştir. Sayıştay diyor ki ‘bir taşınmaz atılsa, kira bedelini sağlamıyorsa satılabilir, kamu zararı yoktur.’ Taşınmazların ederini belirleyecek olan komisyondur, ihale ile açık artırma ile satılacak her kes görecek. Bizde başkanın ilk hamlesinin arkasındayız. Ne yapalım bu taşınmazları? Âtıl olanlar var kullanılmayanlar var. Önergenin gündemde kalması fuzulidir. Gündemden çıkmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÜSLUP TEPKİSİ

AK Parti Grup Başkanvekili Burçin Kevser Sevil, CHP Grup Başkanvekili Uğur Aydın’ın üslubuna tepki gösterdi. Sevil, yaptığı konuşmada AK Partililerin yok sayıldığını söylerken konuşmasına şöyle devam etti; “Grup başkan vekilinin yaptığı açıklama nasıl bir üsluptur? Siz, yüzde 100 oyla seçilmediniz. 14 bin oy farkla seçildiniz. CHP’ye ye giden bilgi AK Parti’ye niye gelmiyor. Bu durum AK Parti’yi yok saymadır. AK Parti’ye oy verenleri yok saymadır. Bize açıklama yapmak zorundasınız. Ben, Buca Belediyesine ait 18 taşınmazın satılması için meclis üyesi olmadım. Gerekirse 1 yıl boyunca araştıralım, bunun faydaları nedir, bir yıl sonra kamu zararı oluşacak mı bunu araştıralım. Ben sizinle birlikte gezerim bu alanları. Bu çifte standardın nedeni öğrenmek istiyoruz.”

CHP Grup Başkanvekili Uğur Aydın, Sevil’e “Meslektaşım öyle bir konuştu ki sanki, meclis çoğunluğu onlarda, belediyeyi onlar kazandı. Ben nkelimelerimi özellikle seçiyorum. Laflarım niye başka yere çekiliyor.” yanıtını verdi.

Buca Belediyesi’ne ait 18 taşınmazın satışı oy çokluğuyla kabul edildi.

2023 BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

2023 Mali Yılı Kesin Hesap Cetveli önergesinin görüşüldüğü gündemde CHP’li meclis üyeleri evet oyu verirken AK Partili üyeler hayır oyu verdi. Kesin Hesap Cetveli oy çokluğuyla kabul edildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Burçin Kevser Sevil, “Muhtemelen gelir kaybımız var. Kamu zararı oluşuyor. Zafer sarhoşluğu yaşıyorsunuz. Vatandaş size zafer vermedi. AK Partiye mesaj verdi” ifadelerini kullandı. 

ZİHNİYET AYNI

2023 Mali Yılı Kesin Hesap Cetveli hakkında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Burçin Kevser Sevil,” 2023 yılı mali durum bir önceki dönem belediye başkanının faaliyetleriydi. Geçen yıl harcanan bedeller. Kamuda süreklilik önemli. Buca’da isimler değişse de zihniyet değişmediğiniz isimler değişse de belediyecilik anlayışı noktasında hiçbir şey değişmediğini görüyoruz. Buca’ da hala çöplerin toplanmaması bir mesele. Buca Belediyesi meclisinin hala konusu çöp. Buca’da 3 dönem boyunca yönetilen belediyenin ortak özelliği; biz çalışmayla, teşkilatlarımızla sorunları alarak geldik ve lütfen bunlara çözüm üretin dedik. 3 belediye başkanının da ortak özelliği muhalefeti görmemek, kulak ardı etmek, en iyisini biz biliriz, biz yaparız. Sonuç yok. Biz ne kadar nerelere para harcadık ve bundan ne kadar dönüş aldık bunu görmek istiyoruz. Sadece muhalefet açısından da değil muhalefeti görmemek duymamak” değerlendirmesinde bulundu.

“VATANDAŞ MESAJ VERDİ”

Sevil, CHP’nin zafer sarhoşluğu yaşadığını, vatandaşın AK Partiye mesaj verdiğini dile getirerek, “Bir Buca cezaevi problemi vardı. Hikâye İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde başladı. Dönemin belediye başkanı mecliste Buca cezaevinden bahsetti. Dönemin CHP Buca belediye başkanı da elini taşının altına koyarak cezaevi oradan kaldırıldı. Atılan tek adım cezaevin arkasındaki yol açıldı. Bizim korkumuz yol kapandığında, pazar yeri kapandığında neler yaşarız. İkinci Basmane çukuru faciası yaşar mıyız bundan korkuyoruz. Gelecek için bir yol haritanız yolsun. Daha sağlıklı bir duruş koyun ki biz de elimizden gelen desteği verelim. İyi niyet gösterin ve izin verin diyor. Biz burada kuru kuru önümüze geleni ret verelim demiyoruz. Geçtiğimiz zamanlarda belediyelerin benzin istasyonlarını satmayalım bunun hakkında komisyonlarda değerlendirelim demiştik. Muhtemelen gelir kaybımız var. Kamu zararı oluşuyor. Zafer sarhoşluğu yaşıyorsunuz. Vatandaş size zafer vermedi. AK Partiye mesaj verdi. Vatandaşla yüzleşmek konusunda bir problem yaşamıyoruz. Fen işleri müdürlüğü 320 milyon harcamış. Sanki hiç paranız yokmuş gibi davranamıyorsunuz. Bu paralar harcanmış ama ortada bir hizmet yok. Her şey satsak kurtulabiliyor muyuz, hayır. Kredi alsanız, ödeyebilme imkânınız yok. Değerlendirmeleri dikkate alın ve yol haritasını bu şekilde şekillendirin” diye konuştu.

ZİYARET ELEŞTİRİSİ

Sevil’in konuşmasına cevap veren CHP Grup Başkanvekili Uğur Aydın AK Parti grubunun Başkan Duman’ı ziyarete gelmemesini eleştirdi Aydın, “Görüyoruz ki eylem ve söylemler arasında ciddi bir fark var. Biz el uzatmaya çalışırken siz eli itiyorsunuz. Bizi gülümsemeyi özledik. Bir kere gülümseseydiniz. Mesajı aldık diyorsunuz hangi mesajı aldınız. Muhalefet üyeleri size ziyarete geldi mi, gelmediler değil mi? Kutlamamızda Çevikbir’de ki onlarca insana saygısızlık yapmasalardı. Ayrımı bırakıp o vidoları çekmeseydiniz. Sosyal medyayı böyle mi kullanacağız. Beni uyarırken benden daha ağır konuştuğunuzu bilin. Siz niyet okuyorsunuz. 15 yıldır artısı ile eksisiyle yönettik. 31 Mart’tan önce siz kendinizi halka anlattınız ve halk da kararını verdi. Belediye başkanının yanında olalım. Geçmiş konuşalım ama geleceğe de umutla bakalım. Gelecek geçmişle aynı olmayacak. 5 sene boyunca ekonomik krizle yönettik. Biz bundan etkilendik. Bir hesap çıkardığımızda bu rakamlar neden yüksek, 2019 yılında yaptığımı bütçe azdı. Biz geleceğe bakmak istiyoruz. Seçimden çıktık ve halk şans verdi. Gerçekleştirmek konusunda arzuluyuz. Takdir Buca halkının, herkesin olsun biz kesin hesap konusunda kabul oyu vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“SİZDEN ÖĞRENECEK DEĞİLİZ”

Başkanvekillerin sözlerine cevap veren Görkem Duman,” Mecliste konuşamaya Bucalılar diye başlayamazsınız. Parti, siyaset içindeki şovunuzu meclis içinde yapamazsınız. Kendi aranızda yapın. Niyet okumaya devam ediyorsunuz. Her şeyi satacaksınız diyorsunuz. Daha bismillah. Bodozlama gidilmez. Yol haritamızı sizden öğrenecek değiliz” şeklinde konuştu.

Buca Belediye Meclisi’nden 18 taşınmaz satışa çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Egesonhavadis ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin