İşte Ege’de illere göre milletvekili sayısı

featured

Manisa’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimi önde tamamladı.

Milletvekilliği seçiminde ise kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti 4, CHP 4, MHP 1, İYİ Parti 1 milletvekili çıkarıyor. AK Parti’de Bahadır Yenişehirlioğlu, Murat Baybatur, Tamer Akkal, Mücahit Arınç meclise gidiyor. CHP’de ise Özgür Özel, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen ve DEVA kontenjanından gösterilen Selma Aliye Kavaf milletvekili olarak seçiliyor. MHP’de Erkan Akçay, İYİ Parti’de Şenol Sunat meclise giriyor.

DENİZLİ 3-3-1 OLARAK BELİRGİNLEŞTİ
DENİZLİ’DE 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti yüzde 33, CHP yüzde 30 ve İyi Parti yüzde 15 civarı oy almış durumda.

Yüzdelik oranlara göre AK Parti 3, CHP 3 ve İyi Parti 1 milletvekili çıkarıyor. AK Parti’den şu an milletvekili olan isimler, Cahit Özkan, Şahin Tin ve Nigün Ök. CHP’den ise mevcut vekil Gülizar Biçer Karaca’nın yanı sıra yeni isimler Şeref Arpacı ve Selma Silkin Ün, İyi Parti’de ise mevcut vekil Yasin Öztürk, meclise giren isimler olarak gözüküyor.

AYDIN’DA AK PARTİ’DEN 3 VEKİL MECLİS’TE
AYDIN’DA kesin olmayan sonuçlara göre 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Milletvekili dağılımında AK Parti 3, CHP 4, İYİ Parti 1, milletvekilini meclise gönderdi.

TBMM’ye AK Parti’den Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş ve Ömer Özmen, CHP’den Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız, Süleyman Bülbül ve Evrim Karakoz, İYİ Parti’den ise Ömer Karakaş meclise giren isimler oldu.

MUĞLA’DA TABLO DEĞİŞMEDİ
MUĞLA’DA, geçen seçimlere göre tablo değişmedi. Kesin olmayan sonuçlara göre, önceki seçimlerle gibi partiler aynı sayıda milletvekili çıkardı. Büyükşehir Belediye Başkanlığını elinde bulunduran CHP 4, AK Parti 2, İyi Parti 1 vekil çıkardı. CHP’den Cumhur Uzun, Gizem Özcan, Süreyya Derici, Selçuk Özdağ, AK Parti’den Kadem Mete, Yakup Otgöz ve İYİ Parti’den Metin Ergün milletvekili oldu.

BALIKESİR’DE AK PARTİ YİNE ÖNDE
BALIKESİR’DE AK Parti geçen seçimlerde olduğu gibi yene başarısını korudu. Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti 4, CHP 3, MHP 1, İYİ Parti 1, milletvekilini meclise gönderdi. AK Parti’den İsmail Ok, Belgin Uygun, Mustafa Canbey, Ali Öztaylan, CHP’den Ensar Aytekin, Serkan Sarı, Burak Dalgın, MHP’den ise Ekrem Gökay Yüksel ve İYİ Parti’den Turhan Çömez, TBMM’ye giren isimler oldu.

UŞAK, KÜTAHYA VE AFYON “CUMHUR İTTİFAKI” DEDİ
AFYONKARAHİSAR’DA kesin olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan 63,46, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu 29,22, Ata İttifakı adayı Sinan Oğan 6,76 oy aldı. Kütahya’da Cumhur İttifakı yüzde 66,51, Millet İttifakı yüzde 26,19 ve Ata İttifakı ise yüzde 6,61 oy aldı. Uşak’ta ise Cumhur İttifakı yüzde 47,67, Millet İttifakı yüzde 44,92 ve Ata İttifakı yüzde 6,55 oy aldı.

 

İşte Ege’de illere göre milletvekili sayısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Egesonhavadis ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin