İYİ Parti İzmir adayı Özlale’den istifa kararı!

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti.

featured

31 Mart 2024 yerel seçimlere aylar kala İYİ Parti, İzmir Milletvekili Ümit Özlale’yi İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na aday gösterdi. Özlale, adaylığının açıklanmasının ardından İzmir’de seçim çalışmalarına başladı. İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti. 

İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu tarafından yapılan açıklamada, Özlale’nin İzmir’de yürüttüğü seçim kampanyasına odaklanmak için görevinden ayrıldığını aktardı.

Zorlu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Yaklaşık üç yıldır partimizin Kalkınma Politikaları Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Sayın Ümit Özlale, bilindiği üzere 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız olarak ilan edilmiştir. 

Görev süresi boyunca ülkemiz için çok önemli projeler geliştiren Sayın Özlale, yaklaşan yerel seçimlerde İzmir için de büyük bir proje seferberliğine hazırlanmaktadır. 

Bu çerçevede; seçime kalan sınırlı süreyi dikkate alarak kalan beş ayda yalnızca İzmir’deki seçim kampanyasına odaklanabilmek için Genel Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılma isteğini Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e sunmuş ve söz konusu talep Genel Başkanımızca da uygun bulunmuştur.

Birlikte alınan bu karar doğrultusunda Başkanlık Divanımızda; Kalkınma Politikaları Başkanlığı yerine Sanayi ve Teknoloji Başkanlığımız kurulmuş olup bu göreve Genel Başkan Yardımcımız Sayın M. Cem Özdemir getirilmiştir. Ayrıca Sayın Özdemir’den boşalan Mali İşler Başkanlığı görevi de vekâleten Seçim İşleri Başkanımız Sayın Sedat Aksakallı tarafından yürütülecektir.”

“BİRAZ DA DUYGUSAL” 

İYHİ Partili Özlale ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yerel seçimlere 5 ay kala İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıma ilişkin çalışmalarıma ağırlık verebilmek için 3 yıldır büyük bir gururla üstlendiğim İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanlığı görevimden kendi isteğimle ve Sayın Genel Başkanımızın oluruyla ayrılıyorum. Ekte kaleme aldığım (biraz da duygusal!) mektubu bulabilirsiniz. Ülkemiz için, gelecek İYİ günler için ilk günkü heyecanla ve birliktelikle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. 

İYİ Parti İzmir adayı Özlale’den istifa kararı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Egesonhavadis ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin