İYİ Parti İzmir’de yol arayışı!

Yaprak dökümü yaşayan İYİ Parti'de yaşanan istifalar sonrası partiden ayrılan isimlerin yol haritası merak konusu olurken kulisler hareketlenmiş durumda. İstifacılar arasında yeni bir parti kurulması tartışmaları yaşanırken Cumhuriyet Halk Partisi ile yakın temas bulunuyor.

featured

Türkiye’de 31 Mart tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerinin yankıları devam ediyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin uzun yıllar sonrası ülke genelinde ilk kez birinci parti olmasının ardından siyasi partilerde hareketlilik yaşanırken, en büyük çalkantı ise yerel seçimlere ittifaksız girme kararı alan İYİ Parti’de yaşanıyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yerel seçim sonuçları sonrası sorumluluğu üstlenerek partiyi olağanüstü kurultaya götürmesi ve yeniden aday olmaması üzerine İzmir Milletvekili Musavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin yeni genel başkanı olmuştu. Geçmişte Milliyetçi Hareket Partisi’nde de görev almış olan Dervişoğlu’nun göreve gelmesi sonrası ise İzmir başta olmak üzere gerek yönetim kademesinde yer alan gerekse üye olarak görev alan isimler ‘İYİ Parti MHP’lileşiyor’ eleştirileri ile bir çok ilde istifa etmeye başlamıştı.

BAZI İLÇELERDE ÜYE SAYISI 100’ÜN ALTINA DÜŞTÜ

Yaşanan süreçte İzmir’de Gaziemir ve Bornova ilçe başkanları yönetimleri ile birlikte istifa ederken,Bayraklı ilçe yönetiminin çoğunluğunun istifa etmesi sonrası ilçe yönetimi düşmüştü. Ödemiş’te ise belediye başkan adayı gösterilen Güven Kılıç beraberindeki isimler ile birlikte istifa etmesinin ardından gözler istifa dalgasında sıradaki ilçelerin hangilerinin olacağına çevrilmişti. Edinilen bilgilere göre yeni haftada İzmir’de en az 6 ilçenin daha yönetimleri ile birlikte istifa edeceği, aralarında metropol ilçelerin de olabileceği iddia edildi.

Parti içinde istifa dalgasında İzmir’de bir çok ilçede özellikle üye bazında yüksek istifaların olduğu iddiaları kulislerde yerini almış durumda. Edinilen bilgiye göre özellikle çeper ilçeler olarak adlandırılan ilçelerde üye sayılarının 100’ün altına düştüğü belirtilirken, birçok ilçede daha ilçe başkanlarının önümüzdeki süreçte görevlerinden ekipleriyle birlikte istifa edeceği belirtildi.

İSTİFA EDENLER NE YAPACAK?

Diğer yandan istifa eden parti üyelerinin Türkiye genelinde “birlik hareketi” başlatmayı planladığı belirtiliyor. Birlik hareketinin ya yeni bir parti kurma yada CHP ile bütünleşme içinde kaydediliyor. Gerek milletvekilleri bazında gerek üye temsilcileri bazında CHP ile temas halinde olan istifacıların, CHP’nin ‘merkez siyasete yaklaşması’ şartı ile rozetlerini takacakları belirtiliyor. Diğer yandan CHP’nin İzmir milletvekillerinin ve il yönetiminin istifa eden grupları yakından takip ettiği ve dirsek temasında olunduğu kulislerde yer aldı.

CEMİL TUGAY MEMNUNİYETİ

Edinilen bilgiler arasında ayrıca İYİ Parti’den istifa eden bir çok ismin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cemil Tugay’ın politikalarına pozitif bakması… Soyer’in ideolojik tutumuna negatif bakan istifacıların yeni başkanın söylemlerinden memnuniyet duyduğu ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne sıcak bakmalarının nedenlerinden birisinin bu olduğu belirtiliyor.

İYİ Parti İzmir’de yol arayışı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Egesonhavadis ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin