Sendikasız-Sen sesini duyurmak için eylemde

Eğitim çalışanlarının güvenliği ve hakları tehdit altında: Sendikasız eğitim ve bilim çalışanları sendikası sesini duyurmak için eylemde

featured

İstanbul Eyüpsultan Alibeyköy Mahallesi’nde öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eğitim sendikaları bugün iş bıraktı.  

Öğrencisi tarafından öldürülen öğretmen İbrahim Oktugan için tepkiler büyüyor.

Sendikasız Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Başkanı Nihal Albayrak cinayete dair açıklama yaptı.

Başkan Albayrak’ın açıklaması şu şekilde;

Son zamanlarda artan şiddet olayları, eğitim çalışanlarının güvenliğini ve haklarını ciddi şekilde tehdit etmektedir. Okullarımızda yaşanan tehdit, darp, yaralama ve hatta ölümle sonuçlanan şiddet terörü, meslektaşlarımızın can güvenliğini riske atmaktadır.

Ne yazık ki, yetkililerin eğitim çalışanlarının güvenliğini sağlama konusundaki çabaları yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle, yaşanan şiddet olaylarının şiddet terörüne dönüştüğünü açıkça ifade etmek istiyoruz. Şiddet terörüne karşı bir an önce acil önlemler alınmalı, suçlular cezalandırılmalı ve ağır yaptırımlar getirilmelidir.

Sendikasız Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası olarak, eğitim çalışanlarının haklarını korumak ve sesimizi duyurmak amacıyla 10 Mayıs 2024 Cuma günü ülke genelinde bir günlük iş bırakma eylemi düzenleme kararı aldık. Bu eylem, şiddete karşı haklarımızı savunmak ve güvenli bir çalışma ortamı talep etmek için bir fırsattır.

Olması Gereken

Bütün sendikalar ve öğretmenler duruma tepki gösterdi ve sonrası günlerde muhtemeldir ki işler normal rutinine dönecektir. Eğitim normal akışına devam edecek ve bu olay yeni bir üzücü olay yaşanıncaya kadar devam edecektir. Burada olması gereken şudur; eğitim sendikaları olarak iktidara ayın 15 ine kadar bu sorunu meclise getirip eğitimciye şiddetle ilgili yasa çıkarmazsa takip eden haftadan itibaren tüm eğitimciler olarak iş bırakıyoruz olmalıdır. Deyim yerindeyse bataklık kurutulmalıdır!

Eğitim çalışanlarının güvenliği ve haklarının korunması, toplumun geleceği için hayati öneme sahiptir. Bu nedenle, yetkililerin bu konuya acil bir şekilde müdahale etmesini ve gerekli önlemleri almasını talep ediyoruz.

Medya temsilcilerinin bu önemli konuya duyarlılıkla yaklaşacağına ve eğitim çalışanlarının sesini duyurmak için desteğini göstereceğine inanıyoruz.

Nihal ALBAYRAK

Sendikasız Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası

Genel Başkanı

Sendikasız-Sen sesini duyurmak için eylemde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Egesonhavadis ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin