İZDENİZ’de fırtına çıktı: Genel Müdür istifa etti!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın kadrolardaki revizyon çalışmaları denizde fırtınaya sebep oldu. Belediyenin deniz ulaşım şirketi İZDENİZ’in Genel Müdürü Kaptan Ümit Yılmaz’ın yerine inşaat mühendisi getirilmek istenince Yılmaz istifa etti. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise yine İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Işıkhan Güler getirildi.

featured

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın göreve geldikten sonra başlattığı kadrolaşma çalışmaları sürüyor. Büyükşehir ve bağlı kurumlarda üst düzey atamalar yapan Başkan Tugay’ın deniz ulaşımını sağlayan şirketi İZDENİZ’de aldığı karar krize neden oldu.

Körfez’de vapurları çalıştıran ve deniz taşımacılığındaki tek yetkili şirket İZDENİZ A.Ş’nin yönetim kurulunda revize kararı alındı. Tugay’ın talebiyle Yönetim Kurulu Başkanlığı’na İZSU’da yönetim kurulu üyeliği yapan İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Işıkhan Güler getirildi. Güler’in ise görevi kabul etmeden önce genel müdür değişikliği de istediği öğrenildi. Güler’in Başkan Tugay ile bu konuda anlaşma yaptığı iddia edilirken istediği isim olan İnşat Mühendisi meslektaşı Gökhan Marım ilk önce yönetim kurulu başkanvekilliğine atandı, daha sonra da genel müdür olması için İZDENİZ’in Genel Müdürü Kaptan Ümit Yılmaz’a ise yönetimde görev teklif edildi. Yılmaz ise, deniz ulaşımının kritik ve zorlu bir iş olduğunu ifade ettiği, kaptanlık tecrübesi olmayan, denizi bilmeyen kişilerin şirkette görev almasının doğru olmadığını söylediği öğrenildi. Yılmaz teklifi ret ederken görevinden istifa etti.

Genel müdür yardımcılığı görevine ise İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde ve İZDENİZ’de yöneticilik yapan Özlem Köymen getirildi.

Öte yandan İZDENİZ geleneğinde yönetim kurulu dışındaki ana sistemin yöneticisi olan genel müdür ve yardımcıları uzun yıllardır kaptanlık tecrübesi olan isimlerden seçiliyor. Asker kökenli komutanların da zaman zaman tercih edildiği İZDENİZ’de hem yönetim kurulunun hem de idari ekibin inşaat mühendisi olmasının sorun yaratacağı dile getiriliyor. 

İZDENİZ’de fırtına çıktı: Genel Müdür istifa etti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Egesonhavadis ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin