İzmir Büyükşehir’de Müteahhitler kapıya dayandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden alacaklı olan yol, altyapı ve nakliye işini yapan müteahhit firmalar kapıya dayandı. İZBETON ve Fen İşleri Daire Başkanlığı’na iş yapan şirketler belediye yönetimine durumlarını anlattı. Şirket yetkilileri, “Ellerimizde yüklü miktarda çek, alacak listemiz var. Acil önlem almazsanız batarız” dedi. Belediye yönetimi ise şirketlerden süre istedi.

featured

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yol, asfalt ve altyapı yatırım şirketi İZBETON’da yaşanan mali kriz Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları vurdu. Her yıl, Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın yaptığı milyarlık ihaleleri alan İZBETON yıl boyunca kent genelinde altyapı hizmetlerini veriyordu.

İZBETON’dan ihale alan şirketlere verilen uzun vadeli çek ve gösterilen ödeme planı sistemi tıkadı. Geçtiğimiz hafta acil önlem için bulunan 100 milyon TL’lik kaynak son dakika kararıyla Cemil Tugay tarafından başka yere kaydırıldı. Başkan Tugay’ın ilk olarak çekleri vurulan ve kaşelenen şirketlere ödeme yapılması yönündeki radikal kararı dikkat çekti.

ÇÖZÜM BULUNMAZSA İŞÇİLERLE BİRLİKTE KAPIYA DAYANACAĞIZ

Bunun üzerine ödeme planı ve yeni düzen ile ilgili yetkililerden bilgi alamayan müteahhitler bu kez İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kapısına dayandı. Egemenlik Binası’na gelerek başkan ile görüşmek isteyen şirket yetkilileri yöneticilerden bilgi aldı. Süre talep edilen görüşmede sorunun kısa vadede çözümünün mümkün olmadığı ifade edildi.

Belediyede yönetim ile görüşen şirket sahipleri ve yöneticileri, “Ellerimizde yüklü miktarda çek, alacak listemiz var. Acil önlem almazsanız batarız. Biz muhatap alınmak istiyoruz. Kent genelinde yol, altyapı ve nakliye işleri yaptık. Bu soruna çözüm bulunmazsa işçilerle birlikte kapıya dayanacağız” dedi. Belediye yönetimi ise şirketlerden süre istedi.

Öte yandan alacakları için mahkemeye giden bazı şirketlerin polis ve görevliler eşliğinde İZBETON’a haciz işlemi başlatması bekleniyor.

İzmir Büyükşehir’de Müteahhitler kapıya dayandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Egesonhavadis ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin